Eten

Delen:

Bijgestaan door zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp Utrechtse sprits zoals die ook terug te vinden is in het boek ‘Koekje’ van Jonah Freud (Uitgeverij De Kookboekhandel)

RECEPT
1 losgeklopt ei
380 gram zachte boter
200 gram witte basterdsuiker
5 gram zout
15 gram vanillesuiker
250 gram gezeefde patentbloem
250 gram gezeefde Zeeuwse bloem

-Roer ei en boter romig, roer er de basterdsuiker, het zout en de vanillesuiker door en kneed er de beide soorten bloem doorheen.
-Wrijf het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de handpalmen goed door tot het soepel en glad is.
-Doe het deeg in een spuitzak met een grote gekartelde spuitmond en spuit in een lange zigzagvorm op de bakplaat.
-Bak de spritsen ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden en snij ze direct na het bakken in stukken.

Gerelateerde artikelen