Gerechten

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker (en Foodtube’s huispatissier) Cees Holtkamp een klassieker: koffiebroodjes. Het is een even populaire als klassieke koffiebegeleider die op vele manieren gemaakt wordt. Vaak zitten er chemische slimmigheden in die altijd tot hetzelfde resultaat leiden en vaak ook nog een langere houdbaarheid garanderen. Dat is uiteraard niet het pad dat Cees bewandelt. Het recept komt uit Holtkamps boek De Banketbakker, waarin al zijn recepten gebundeld zijn.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Dit heb je nodig als je koffiebroodjes gaat maken:

Recept voor 16 koffiebroodjes
40 gram gist
180 gram lauwe melk
500 gram patentbloem
25 gram witte basterd
1 ei
100 gram zachte boter
10 gram zout

Vulling :
300 gram gele room (staat al op foodtube)
60 gram krenten 120 gram rozijnen geweld

Abrikozenjam (staat al op foodtube)
Waterglazuur : 100 gram poedersuiker
20 gram water

print

Gerelateerde artikelen