Gebruikmakend van de friszure azijn van Tromp & Rueb, maakt Bart van Berkel (winnaar Masterchef 2014) een ceviche van coquille. In een ceviche wordt de coquille koud gegaard door het zuur. Koken zonder vuur dus. De coquille of Sint Jakobsmossel kan vervangen worden door stevige verse witvis.
Ingrediënten
2 coquilles in de schelp
Een paar bolletjes mango
Voor de avocadocrème:
1 avocado
1 /2 teentje knoflook
2 el crème fraîche
3 el limoensap
zout en peper
Voor de citrus-dashidressing
wat limoen- citroen en sinaasappelsap
zest van de drie citrusvruchten
1 el appelazijn
1 tl honing
1 el dashi-bouillon
1 el olijfolie
Bereiding:
Maak de coquilles open en snijd deze eerst aan de platte kant los. Daarna met een lepel van de bolle kant. Leg even in zout water.
Maak de avocado met de knoflook, limoen, crème fraîche, zout en peper fijn in de blender en doe vervolgens in een spuitzak. Leg deze tot gebruik in de koelkast.
Voeg sappen van de citrusvruchten bij elkaar. Dan de appelazijn en de honing plus wat zout. Klop tot de honing opgelost is. Voeg dan zest, dashi-bouillon en olijfolie erbij.
Snijd de coquilles in plakjes van 1 cm. Doe er wat toefjes avocadocrème op, een paar mangobolletjes en de dressing. Zet het gerecht 10 minuten weg voordat je het op tafel serveert.