Eten

Delen:

Crêpes Suzette gemaakt door Tom Kellerhuis.

RECEPT
150 g patentbloem
2 eieren
3 dl melk
7 g poedersuiker
snufje zout
geklaarde boter om in te  bakken
Sap van 3 mineola’s, plus schil
75 g suiker
75 g roomboter
3 el grand marnier
1/2 vanillestokje, leeggehaald
100 g slagroom

-Zeef de bloem in een kom en voeg driekwart van de melk toe. Doe dan de eieren, de poedersuiker en het zout erbij.
-Roer goed met een garde tot een glad beslag en voeg dan de rest van de melk toe.
-Maak met een zesteur wat slierten van de mineolaschil en pers ze daarna uit. Doe het sap en de zestes in een steelpan, voeg de suiker en de boter toe en laat inkoken tot een stroperige maar nog wel vloeibare massa.
-Haal het vanillestokje leeg en voeg de kern bij de slagroom. Klop de room stijf, voeg eventueel wat suiker toe, en zet koel tot gebruik.
-Zet een koekenpan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden. Voeg dan een beetje geklaarde boter (beurre fondu) toe, en een dun laagje beslag.
-Bak de flensjes aan beide kanten goudbruin. Vouw ze dubbel en daarna nog een keer totdat je mooie envelopjes krijgt.
-Leg ze allemaal weer in de hete pan, giet de sinaasappelstroop erover en blus af met Grand Marnier. Steek dan aan, en laat uitbruisen. -Serveer de crêpes op een mooi bord, overgiet met de mineolasaus en geef er een flinke klodder vanilleroom bij.

Gerelateerde artikelen