Wie van vlees houdt heeft doorgaans een voorkeur voor vlees dat niet bevroren geweest is. Toch zijn er situaties waarin je met bevroren vlees te maken krijgt. De gangbare methode is dan: langzaam laten ontdooien in de koelkast. In een vorige video nam Gertjan Kiers de proef op de som: hij bakte een bevroren entrecote naast een verse exemplaar en het resultaat van bevroren vlees in een hete pan was zeer goed te noemen. Deze keer gaat hij dieper in op de ontdooiïngskwestie, nu met ribeye in de hoofdrol. Wat is het verschil in bakresultaat tussen een langzaam ontdooide, een snel ontdooide en een bevoren gebakken ribeye?
Geïnteresseerd in vlees? In De Vleesbijbel leert Gertjan Kiers je hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug en je krijgt een mooie verzameling vleesrecepten. Gertjans Vleesbijbel kun je hier bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige, fysieke boekhandel (Mevrouw Hamersma) terwijl het jou niets extra kost.