Gerechten

Delen:

In slagerij De Leeuw maakt Denis van Anken kalfsleverpaté met cognac en truffel.

RECEPT
125 gram boter
10 gram zout
250 gram patentbloem
3 eetlepels water
375 gram kalfslever
375 niet te mager kalfsvlees
1 ei
15 gram kleurzout
40 gram gepelde pistachenoten
40 gram gesnipperde wintertruffel
een scheut cognac
peper

-Meng de boter en de 10 gram zout in de keukenmachine, en al draaiend de patentbloem en drie eetlepels water toevoegen.
-Het ontstane deeg uitrollen tot ongeveer 3 millimeter dikte, bijsnijden en er een patévorm mee bekleden.
-Draai in de gehaktmolen de kalfslever en het kalfsvlees door de grove plaat, en draai van dat mengsel een derde in de
keukenmachine glad, ondertussen een ei en het kleurzout toevoegen.
-Schep de gladde massa door het grove gehakt, tezamen met de peper, gepelde pistachenoten, de gesnipperde wintertruffel en een scheut cognac.
-Schep het mengsel in de met deeg beklede patévorm en vouw het deeg eroverheen. Zorg voor twee gaten in de bovenste deegflap.
-Gaar de paté in 45 minuten in een oven van 165 graden en laat daarna afkoelen alvorens ‘m aan te snijden.

print

Gerelateerde artikelen