Eten

Delen:

Cees Holtkamp maakt een perentaart van de peren uit de tuin van zijn kleindochter Stella. Het recept komt uit zijn standaardwerk De Banketbakker.
TIP: kijk voor een video-uitleg en recepten voor het maken van fonceerdeeg en amandelspijs eens naar de filmpjes ‘Cees Holtkamp: amandelspijs’ en ‘Het fonceerdeeg van Cees Holtkamp’.

RECEPT
250 gram fonceerdeeg
100 gram amandelspijs
1 ei
200 gram crème fraîche
25 gram rum
4 handperen
abrikozenjam/moes
25 gram amandelschaafsel, licht geroosterd

-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Rol het fonceerdeeg uit tot 2mm dikte en bekleed er een ingevette vlaaipan van 24 cm mee.
-Meng de amandelspijs en het losgeklopte ei. Werk er de crème fraîche door en de rum en roer tot een glad mengsel.
-Giet het mengsel op het deeg in de vorm.
-Schil de peren, snij het klokhuis eruit. Leg helften/kwarten peer in een cirkel in de taartvorm, bolle kant omhoog.
-Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-Bestrijk de afgekoelde taart met warme abrikozenjam/moes en strooi er het amandelschaafsel over.

Gerelateerde artikelen