Ingrediënten
1 litervolle melk100 gramkristalsuiker
1kaneelstokje
1 theelepeloranjebloesemwater
fijngeraspte schilvan twee sinaasappels en van een citroen
merguit een vanillestokje
1 eetlepelfijngestampt kardemonzaad
100 gramrisottorijst, goed gewassen
200 mlslagroom
2eierdooiers
plukjesaffraandraadjes, verpulverd
8dadels
plukjegedroogde rozenblaadjes
Meng melk, suiker, kaneel, oranjebloesemwater, sinaasappel- en citroenrasp, het vanillestokje en het merg, het kardemomzaad en de rijst in een grote pan met dikke bodem op matig vuur.
Kook alles onder af en toe roeren gedurende 45 minuten, of tot de rijst helemaal zacht is. Pas op voor aanbranden, vooral tegen het eind van de kooktijd.
Neem de pan van het vuur. Klop de helft van de room met de eierdooiers los en roer dit met de saffraan en de dadels door de hete rijst.Laat de massa vervolgens volledig afkoelen.
Klop de resterende slagroom stijf en roer hem door de rijst. Laat de pudding in de koelkast goed koud worden. Verwijder voor het serveren de stokjes van de kaneel en de vanille en schep de rijst in kommen. Bestrooi het dessert met rozenblaadjes en wat verder geschikt lijkt.