Gerechten

Delen:

Net als bij de kip is ook van de eend de borst het populairste deel. Wil Demandt, patron cuisinier van restaurant Bordewijk in Amsterdam, laat zien hoe je de eendenborst of magret de canard het best kunt bakken, en hoe je van de incourante delen van de eend een heerlijke eendensaus maakt. Eind 2018  sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan heeft de keuken van Demandt from scratch gewerkt door zoveel mogelijk zelf te maken. Autodidact Demandt is een meester in de vergeten ambachten als het vullen van een speenvarken, de klassieke bereiding van lamsschouder of fazant.

 

Eind 2021 kwam ‘Altijd Zondag’ uit, het boek waarin Wil al zijn Bordewijk recepten en nog veel meer heeft opgetekend. Je kunt een gesigneerd exemplaar van het boek bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige, fysieke (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.

print

Gerelateerde artikelen