Fondant is een simpel ingrediënt waar niettemin lastig aan te komen is. Dus laten Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella zien hoe je het zelf maken kunt.
Dit is het recept uit het boek ‘De Banketbakker’:
400 GRAM KRISTALSUIKER
40 GRAM BLANKE STROOP
130 GRAM WATER
ZONNEBLOEMOLIE
Meng de suiker, blanke stroop en het water en verhit dit tot 113 graden celsius.
Vet een marmeren of roestvrijstalen werkbank licht in met zonnebloemolie.
Giet de stroopmassa hierop.
Schep met een plamuurmes net zo lang heen en weer tot de massa wit wordt.
Schep het mengsel in een bakje. Maak de bovenkant vochtig met een beetje water. Sluit
het bakje af.
Van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten is eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.