Machinepark

Delen:

Het angstaanjagende gehuil van de Braun P32 Multipress hoor ik nog als ik terugdenk aan dit witte wonder dat ergens in de vroege jaren zestig op ons aanrecht was neergedaald. Samen met het ook al zo luidruchtige koffiemolentje van Moulinex vormde de Braun thuis ons totale gemotoriseerde keukenmachinepark. Het principe van de machine berustte op een grote motor met een hoog toerental die een schijf met messcherpe tanden aandreef. Via een vulmond werden daar de wortelen/appels/peren op gedrukt. Het pulp werd tegen de geperforeerde binnenwand geslagen, het sap werd door die zeef heen geslingerd.
Feitelijk werkt deze Solis Juice Fountain Multi 847 sapcentrifuge volgens hetzelfde principe als de aloude Braun, alleen wordt de pulp in een afneembaar reservoir geleid. In de tussentijd is er een dikke sapvorm in zwang geraakt die als ‘smoothie’ door het leven gaat. Daarvoor heeft deze Solis een apart opzetstuk waardoor de pulp in de schenkkan en niet in de vuilnisbak terecht komt.
Wie ruim 400 euro investeert in een sapmaker zal er waarschijnlijk eerst goed over nagedacht hebben, voor het simpele uitpersen van een sinaasappeltje of citroentje kun je immers met een nederiger -desnoods snoerloos- apparaat uit de voeten.

Gerelateerde artikelen