Drinken

Delen:

De trouwe luisteraars van Gerard Ekdom, Ekdom in de Ochtend (Radio2), mochten hun favoriete glühwein recepten insturen voor Gerards Winter BBQ 11 december te Den Bosch. Wijnschrijver Harold Hamersma kiest het winnende glühwein recept uit alle inzendingen…

Ingrediënten

1 literdroge rode wijn, bezuinig niet op kwaliteit
0,5 literthee
2kaneelpijpjes
6kruidnagels
1nootmuskaatbol (in stukken gehakt)
1 kopwitte suiker
1sinaasappel (in schijfjes)
een scheutvieux of cognac naar smaak

Kooktijd

30 minuten

Bereiding

  1. Kook eerst een halve liter thee en laat vervolgens daarin de kaneel, kruidnagels en nootmuskaat toe en laat 15 minuten zachtjes trekken.
  2. Zeef de thee, doe de suiker erin en roer goed, zodat deze goed oplost.
  3. Voeg nu de wijn, de vieux en de sinaasappelschijfjes toe en brengt het geheel langzaam aan de kook.
  4. Niet laten koken.
  5. Schenk de Glühwein in een glazen theeglas, garneer dit eventueel nog met een sinaasappelschijfje en een kaneelstokje.
  6. Drink de Glühwein niet te heet.
print
Gerelateerde artikelen