Gerechten

Delen:

Cees & Stella maken een veelgevraagde klassieker: hazelnoot-schuimtaart.

De recepten vind je uiteraard ook in Holtkamps boek De Banketbakker, waarvan sinds december 2020 een nieuwe, uitgebreide uitgave is verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Oven voorverwarmen op 120ºC

Benodigdheden: bakpapier. teken hierop 2 ronde vormen met een doorsnede van 22 cm

Ingrediënten:
2 eiwitten
mespuntje zout
110 g fijne tafelsuiker
75 g poedersuiker
75 hazelnoten, gemalen

500 gram slagroom
50 g suiker
10 g mokkaextract (1 kopje sterke espresso, 1 el bruine suiker, 1 el Nescafé)
15 g hazelnoot pate (voor de pate: 150 g ontvliesde hazelnoten, 150 g suiker net zolang draaien in de keukenmachine tot alles vloeibaar is. bewaren in de koelkast)

Voor het aanzetsel;
100 g hazelnoten, geroosterd en fijngemalen
100 g suiker
2 theelepels eiwit

print
Gerelateerde artikelen