Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz maakt taralli, een Italiaans zoutje uit Puglia.
Ingrediënten
500 gram bloem
125 gram olijfolie
175 gram droge witte wijn
8 gram zout
10 gram venkel bloemen zaad
Bereidingswijze
In de keukenmachine alle ingrediënten tot een deeg draaien en dit minstens een
uur laten rusten. Het deeg tot een rol draaien, deze in 16 stukken verdelen. Elk van
deze stukken weer tot een rol draaien en deze rollen in drie stukken verdelen.
Deze stukjes nu telkens uitrollen tot een lengte van 12-15 cm en aan elkaar
plakken. Een pan water opzetten. De ringen hierin met 6-10 tegelijk koken. Zodra
ze boven drijven de ring met een schuimspaan er uit halen en op een bakplaat
met bakpapier leggen. De Taralli afbakken in een voorverwarmde oven op 180
graden gedurende 30-40 minuten . Ze moeten helemaal droog worden van
binnen. Af laten koelen in een vergiet .