Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. Voor Foodtube geeft hij een vijfdelige masterclass over falafel. In dit derde deel maakt Jigal een snelle Middenoosterse salade die de frisheid in de falafel garandeert.
Dit is het recept uit TLV:
3 rijpe tomaten
2 minikomkommers
1 lente-uitje
4 takjes bladpeterselie
1 el citroensap
extra vergine olijfolie
Snijd de tomaten en komkommers in kleine blokjes. Snijd het lente-uitje, zowel het witte als het groene gedeelte, in ringetjes. Hak de peterselie, blaadjes en steeltjes, fijn. Meng alles en breng op smaak met citroensap, olijfolie, versgemalen peper en zout.
Deel 1, de video over de ballen zelf, vind je hier
Deel 2 over het brood, vind je hier
Deel 4 over garif, de pepersalsa, vind je hier
Deel 5 over het complete broodje samenstellen vind je hier