Gerechten

Delen:

Cuisinier Wallz Bossman maakt een Italiaanse vegetarische klassieker van tomaat en aubergine:  melanzane alla Parmigiana. Hij gaat uit van een aubergine per persoon en hij gebruikt bijna een heel blikje tomaat.

Ingrediënten voor 5 personen:

5/6 aubergines, gewassen en in plakken van 1 cm gesneden
blik tomaten
1/2 teentje knoflook
zout
wat rode peper (vers of gedroogd)
olijfolie
1/2 scamorza, in blokjes gesneden
Parmezaanse kaas
basilicum

Bereiding

Verwarm de oven op 170º.
Leg de plakken aubergine op een plank en bestrooi ze met zout. Laat even intrekken en draai ze dan om en bestrooi weer met zout. Kwast de plakken in met olijfolie aan beide kanten en bak ze aan beide kanten.
Doe de knoflook, tomaten, tl zout, 3 l olie, rode peper in de blender en meng alles.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje saus, vervolgens leg je er 2 laagjes aubergine op, wat geraspte Parmezaan, scamorza en basilicum. Herhaal dit tot alle aubergine is.gebruikt. Eindigen met geraspte Parmezaan, scamorza en basilicum. Zet 30 à 40 minuten in de oven.

Je kunt overigens ook de bocht afsnijden door de plakken aubergine rauw in de oven te zetten zoals Mari Maris hier laat zien, maar op die methode wordt in de Italiaanse keuken diep neergekeken.

print

Gerelateerde artikelen