Delen:
De zomer komt er aan, tijd voor de mojito. Mads Voorhoeve, director/instructor van de European Bartender School geeft een simpel recept dat recht doet aan de Cubaanse roots van de mojito.
Ingrediënten
30 mlLimoensap (±1 limoen)15 mlSuikersiroop (makkelijk zelf te maken met 2 delen suiker en 1 deel water)
paar takjesMunt
IJsklontjes
60 mlRum
100 mlSodawater
Kooktijd
5 minutenAantal personen
1 personenBereiding
Gebruik een groot longdrink glas. Doe hier de 30ml limoensap in. Voeg de 15ml suikersiroop toe. Heb je geen suikersiroop in huis kun je dit makkelijk zelf maken door twee delen water, samen met een deel suiker aan de kook te brengen en laten afkoelen. Paar takjes munt toevoegen. De ijsklontjes erbij. Rum erin. Sodawater toevoegen. Ter garnering nog een paar blaadjes munt bovenop naast het rietje steken.