Over Nadia en Merijn

Een van de prettigste aanwinsten in het boodschappencircuit is de bonte keten van ‘Midden-Oosterse of Arabische supermarkten’, die we vaak gemakshalve de ‘Turkse supers’ noemen. Ook al komt de winkelier in kwestie uit een van de andere landen rond de Midellandse Zee. Deze supermarkten voorzien in een grote behoefte en niet alleen omdat ze zo veel goedkoper zijn dan Marqt, Appie, Deen, Dirk en de overige bonusridders van het Hollandse kruideniersgilde.

In de Turkse super wordt de peterselie in gulle bossen verkocht, is er altijd verse munt voorradig, liggen de aubergines en paprika’s hoog opgetast.

Maar er is meer, véél meer. Op verzoek van Foodtube loodsen Nadia Zerouali en Merijn Tol ons langs de schappen van de Midden-Oosterse supermarkten om het assortiment te ontraadselen. Welkom in de wereld van loquat, sucukworst, Kadayfideeg en tulum.

Nadia Zerouali en Merijn Tol zijn specialisten op het gebied van de Arabische keuken. Ze zijn bekend van TV. Hun boek Arabia bij je thuis (ook vertaald in Engels) werd  genomineerd als Kookboek van het Jaar, Nadia Zerouali won de Gouden Garde voor haar boek Melk en Dadels, waarin ze 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders onthulde. Andere boeken van hun hand zijn: VIVA ArabiaArabia, Bismilla Arabia. En het volgende boek met zoete recepten kun je nu al reserveren Een Druppel Rozenwater (verwacht in oktober).

Nadia en Merijn hebben ook een eigen (virtuele) winkel met Arabische lekkernijen samen met Vanilla Venture: de Nadia en Merijn Souq.

Bekijk ook eens

 • Arabisch Flatbread
  Arabisch Flatbread

  Nadia Zerouali en Merijn Tol

 • De Lekkerste Dadels
  De Lekkerste Dadels

  Nadia Zerouali en Merijn Tol

 • Tulum – de veelzijdige nomadenkaas
  Tulum – de veelzijdige nomadenkaas

  Nadia Zerouali en Merijn Tol