Masterclass gevogelte uitbenen door Meesterkok Joris Bijdendijk

In de klas van de Sterklas geeft Joris Bijdendijk een masterclass voor de Sterklassers. Dat zijn ambitieuze studenten die de […]

Crostini pizzaiola

Het is een soort mini-pizza voor bij het aperitief of als snack: crostino pizzaiola. Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini maakt […]

Bretonse crêpes

Het is 2008. Vanuit een iconisch geribbelde Citroen HY bus serveert Her Jobse Bretonse crêpes van een originele Bretonse crêpes-plaat. […]

De Turkse super: een rondleiding

De Turkse supermarkt is groentenwinkel en kruidenier tegelijk. Het is een winkelvorm die niet alleen de concurrentie van de supermarkten […]

De nieuwe oliebollen (2022) van Cees Holtkamp, een masterclass

Jaren na zijn succesvolle Foodtube masterclass oliebollen maken, heeft banketbakker Cees Holtkamp een nieuwe aanpak ontwikkeld. Die leidt tot kleinere […]

Vitello Tonnato volgens klassiek recept

Voor 8 personen Ingrediënten: 1 kalfsachtermuis gevliesd 1 eetlepel boter 1 blikje tonijn op water 200 ml mayonaise 2 eetlepel […]

Strandkrabbetjesbisque van restaurant Badcuyp

JoepHermans is met zijn 22 jaar misschien wel de jongste (co)patron/cuisinier van Amsterdam. In de keuken van zijn restaurant Badcuyp […]