Stroopwafels en stroopkoeken van Cees & Stella

In de lijst van Hollandse verrukkingen staat de stroopwafel op eenzame hoogte. Het is een product dat uit de fabriek […]

Haantjes braden

Het Hollandse haantje is nauwelijks vergelijkbaar met een doorsnee braadkuiken. Dat vraagt ook een ander aanpak in de keuken. Cuisinier […]

Brood bakken (deel 4 van 6): kneden

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]

Test: de Instant Marinater van Vacuvin

De Instant Marinater van Vacuvin marineert naar eigen zeggen ‘in minutes’. Handig, maar werkt het echt? Meneer Wateetons zoekt het […]

Dry aged ribeye uitsnijden

In de rijpkast van slagerij Chateaubriand in Heemstede hangt enkel rundvlees van het Black Angus rund van de Orkney eilanden. […]

Felix Wilbrink maakt Ierse biefstukreepjes

Culinair journalist Felix Wilbrink maakt een even simpel als onweerstaanbaar gerecht van in reepjes gesneden Ierse biefstuk met crème fraîche […]

Groene asperges met hammayonaise

In de keuken van restaurant Breda te Amsterdam maakt patron cuisinier Guillaume de Beer groene asperges met hammayonaise.