Stroopwafels en stroopkoeken van Cees & Stella Written by Ronald Hoeben, februari 12th, 2021 In de lijst van Hollandse verrukkingen staat de stroopwafel op eenzame hoogte. Het is een product dat uit de fabriek […]
Haantjes braden Written by , maart 9th, 2017 Het Hollandse haantje is nauwelijks vergelijkbaar met een doorsnee braadkuiken. Dat vraagt ook een ander aanpak in de keuken. Cuisinier […]
Brood bakken (deel 4 van 6): kneden Written by eheroes, maart 17th, 2015 In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]
Test: de Instant Marinater van Vacuvin Written by Ronald Hoeben, februari 25th, 2016 De Instant Marinater van Vacuvin marineert naar eigen zeggen ‘in minutes’. Handig, maar werkt het echt? Meneer Wateetons zoekt het […]
Dry aged ribeye uitsnijden Written by Ronald Hoeben, mei 8th, 2020 In de rijpkast van slagerij Chateaubriand in Heemstede hangt enkel rundvlees van het Black Angus rund van de Orkney eilanden. […]
Felix Wilbrink maakt Ierse biefstukreepjes Written by Ronald Hoeben, oktober 22nd, 2021 Culinair journalist Felix Wilbrink maakt een even simpel als onweerstaanbaar gerecht van in reepjes gesneden Ierse biefstuk met crème fraîche […]
Groene asperges met hammayonaise Written by Ronald Hoeben, augustus 11th, 2016 In de keuken van restaurant Breda te Amsterdam maakt patron cuisinier Guillaume de Beer groene asperges met hammayonaise.