Croque Madame

Toen er een Croque Monsieur, een Franse tosti-variant, op Foodtube verscheen, bleef de reactie van Joop Braakhekke niet lang uit. […]

De umami tomatensaus van Jack Bean

Pepijn Schmeink, eigenzinnig cuisinier en oprichter/firmant van Jack Bean, het eerste veganistische fastfoodrestaurant in Rotterdam, onthult het geheim van zijn […]

Cees Holtkamp maakt nierbroodjes (directors cut)

In een video van ruim een half uur (!) maken Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles een vergeten snack: […]

Aubergine/courgette/paprika/bonensandwich van Jigal Krant

Jigal Krant -auteur van TLV en Land zinder melk en honing- over de keuken van Tel Aviv, is bezig met […]

Zwezerik

In de video geeft Gertjan Kiers een leerzaam zwezerik-onderricht, waarna Bert van Buschbach, patron cuisinier van restaurant De Compagnon laat […]

De biefstuk uit de achtervoet

Johan van Uden van slagerij Chateaubriand in Heemstede is sinds maart 2019 een van de vijf Nederlandse slagers die de […]

Bieten wecken

Wecken is een stokoude techniek van conserveren. Nu zijn alle verse groenten en fruit tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar, […]