Wildcollege: klein wild

Meesterkok Theus de Kok is een wildspecialist. Hij is dan ook al ruim veertig jaar te vinden in de keuken […]

Wildcollege: groot wild

Wat is groot wild en wanneer is het beschikbaar? Meesterkok Theus de Kok, al ruim veertig jaar verbonden aan het in […]

Wild: scharrelvlees van nature

Waarom horen we zoveel over scharrelvlees en zo weinig over wild, vraagt Peter Klosse van restaurant De Echoput zich af.

Wil Demandt: steak tartare au couteau, Waddenoester & pommes allumettes

Wil Demandt, de legendarische patron cuisinier van het Amsterdamse restaurant Bordewijk, maakt een klassieke, met het mes gesneden steak tartare […]

Wil Demandt: onglet aux échalottes

Wil Demandt, patron cuisinier van het legendarische restaurant Bordewijk in Amsterdam (1985-2018), maakt een Parijse klassieker: onglet aux echalottes alias […]

Wil Demandt vult een speenvarken

Eind 2018 sloot Wil Demandt na 33 jaar zijn restaurant Bordewijk in de Jordaan in Amsterdam. Met zijn robuuste kookstijl […]

Wil Demandt maakt zuurkool Royale met gerookte vis en schelpjes (deel 2)

Cuisinier Wil Demandt maakt de zuurkoolschotel af waaraan hij in Deel 1 begon. De schelpen worden gegaard en er wordt […]