Brood bakken (deel 3 van 6): gluten

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]

Schimmelkaas: wel of niet de korst eten?

Het schimmelscala in kaasland is breed. Er zijn witschimmelkazen, blauwschimmelkazen, blauwaderkazen en kazen met een natuurkorst waar ook schimmels op […]

Man’ouche, de ‘ontbijtpizza’ uit Beiroet

Merijn Tol, auteur van het kookboek Beiroet, maakt een ‘broodje za’atar’. Maar een broodje is in Beiroet altijd flatbread en […]

Zelf Frambozensiroop Maken

Bartenders werken niet uitsluitend met flessen waar een merk op staat, er worden achter de bar ook eigen drankjes samengesteld. […]

Krakelingen maken

Patissier Cees Holtkamp maakt krakelingen. Voor het recept voor het bladerdeeg waarmee je krakelingen kunt maken, kijk eens naar de […]

Zuurdesembrood (deel 2 van 3): het deeg

In een driedelige masterclass maakt kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz zuurdesembrood. In dit tweede deel wordt het brooddeeg gemaakt met de desem […]

Frambozencoulis of -saus door Cees Holtkamp

‘Hoe simpel wil je het hebben?’ is één van de lijfspreuken van Cees Holtkamp. Het geldt zeker ook voor de […]