Brood bakken (deel 6 van 6, slot): narijs en bakken

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]

Vegan burgers van biet of wortel

Kunstenaar/ontwerper Maroeska Metz beet zich vast in het concept van de vegan burger. Anders dan bij de vertrouwde hamburger is […]

Noordzeekrab met ganzenlever

Noordzeekrab is een wild, onbedreigd product dat ook nog heel betaalbaar is. Het slechte nieuws is dat je er in […]

Boudin blanc (worst) van vis

Boudin blanc is een zachte worst die je kunt bakken. Adriaan van Raab van Canstein maakt daarvan een elegante variatie […]

10 moestuintips van van Jacques Hermus

Jacques Hermus schreef het boek Oogsttuinen, een uitgebreid boekwerk over moestuinen van vroeger en nu. Voordat we zelf voor de […]

Mari Maris: Rode paprika’s roosteren

Mari Maris, auteur van o.v.a. De Groentebijbel, laat zien hoe je het best paprika’s kunt roosteren. Ze vertelt waarom er […]

Gestoomde oester met zwarte bonensaus

De Nam Kee oester die je op de Amsterdamse Zeedijk kunt eten heeft door het gelijknamige boek en film (De […]