Ken uw kip: de verschillende rassen

Wereldwijd is kip het meest genuttigde stukje vlees. Het Nederlandse aanbod van consumptiekippen is breed. Thomas van Meel van poeliersbedrijf […]

Karbonadecollege 2: de schouderkarbonade

In dit tweede deel van zijn karbonadecollege snijdt Gertjan Kiers de ‘goedkopere’ karbonades uit de varkensnek- en schouder. Deze karbonades […]

Karbonadecollege 1: haas- en ribkarbonade

Het populairste vlees in Nederland (en in veel andere landen) is varkensvlees. Heel veel in de vorm van gehakt, maar […]

Karbonade bakken: Cotelet Suisse

Vergeten groenten zijn inmiddels zo algemeen geworden dat je ze al in de pakjes en potjes van de industrie tegenkomt, […]

Karamel maken

Karamel is een makkelijk te maken, universele ‘lekkermaker’ waar je bijvoorbeeld je zelfgemaakte ijs of ijstaart mee kunt verrijken. Als […]

Kaneeltruffels van Holtkamp

Het is niet ongebruikelijk dat banketbakkers sommige van hun creaties naar familieleden vernoemen. Deze kaneeltruffels bijvoorbeeld, die vernoemd zijn naar […]

Kamper lamsvlees, gelardeerd met Colonnataspek van Bord’eau**

Samen met executive chef Richard van Oostenbrugge maakt souschef Francis Tavares in de keuken van restaurant Bord’eau** Kamper lamsvlees, gelardeerd […]