Carbonara van Snijbonen

Bereiding Snijboon Snijd met een dunschiller lange repen van de snijbonen. Blancheer een halve minuut in gezouten water. Dompel daarna […]

Broccoli, maar dan lekker

Mari Maris, auteur van De Groentenbijbel, maakt broccoli, met behoud van kleur en knapperigheid. Het recept uit De Groentenbijbel: 800 […]

Griet, snert & potaarde @Bolenius restaurant

Luc Kusters, chefkok van Bolenius, restaurant aan de Amsterdamse Zuidas, maakt een gerecht uit zijn ‘Nieuwe Amsterdamse Keuken”.

Marsalapudding van Cees Holtkamp

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Foodtube’s huispatissier een simpele, maar heerlijke pudding met gehakte bitterkoekjes en marsala. Eind 2020 […]

Zoetzuur van komkommer en rode ui

Zoetzuur is een fris bijgerecht dat gemakkelijk zelf te maken is. Prima begeleider van -bijvoorbeeld- saté of rijstgerechten die een […]

Blanquette de veau van Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk, patron cuisinier van restaurant RIJKS* in Amsterdam, verzamelde alle gerechten die hij thuis voor zijn gezin maakt plus […]

De ultieme kalfskroket maken

Kalfsvleeskroketten bevatten room en zijn dus niet geschikt voor mensen die wel een kroket willen eten, maar geen lactoseproducten verdragen. […]