Paaskuikens maken met Cees & Stella

Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter paaskuikens van schuim. Het onderstaande recept staat niet in Holtkamps boek De Banketbakker. […]

Bonen bewaren en weken

Hoe bewaar je gedroogde bonen en hoe week je ze? Joke Boon, auteur van de bonenbijbel met de titel Bonen! geeft […]

Knoflook poffen

Jigal Krant is auteur van het prijswinnende boek TLV over de keuken van Tel Aviv. Eind 2020 maakte hij over […]

Soesjes met Ganzenlevermousse

Tweesterrenchef Constant Fonk is een van de legendarische grondleggers van de Hollandse haute cuisine. In zijn restaurant De Oude Rosmolen […]

Linzensoep van Maroeska Metz

Vloeibaar comfortfood: linzensoep, rijk gevuld met groenten naar keuze. Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz laat je zien hoe simpel je het maakt. […]

Bermsla deel 1

Op een zonnige lenteochtend trekken twee jonge mannen de natuur in om een mand vol eetbare planten te plukken. Voor […]

Niet smeltende kaas

Gesmolten kaas is op en in veel gerechten een aanlokkelijke toevoeging. Maar helaas laten niet alle kazen zich zo gemakkelijk […]