Gerechten

Delen:

Jigal Krant is auteur van het prijswinnende boek TLV over de keuken van Tel Aviv. Eind 2020 maakte hij over hetzelfde onderwerp een veganistische versie: Land zonder melk en honing. Een kleurrijk boek van een kok die tevens journalist is (of andersom) zodat je er ook heel prettig in kunt lezen zonder direct te willen koken, al is dat wel onherroepelijk het effect.

In deze video maakt Jigal een universele smaakmaker, die je altijd bij de hand zou willen hebben: gepofte knoflook.

Dit is het recept uit het boek:

Je hebt nodig: 1 mandje knoflookbolletjes of 1 grote bol knoflook en extra vergine olijfolie

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de bolle onderkant van de knoflookbolletjes af. Leg een vel aluminiumfolie dat groot genoeg is om de knoflook in te verpakken op je werkblad. Leg daar een stuk bakpapier op ter grootte van een envelop.

Besprenkel het bakpapier met olijfolie en leg daar de bolletjes met hun afgesneden kant op. Vouw het folie dicht en pof de knoflook 45 minuten in de oven. De knoflook is perfect als hij glazig, maar niet bruin is en

loskomt van de schil.

Mocht je geen eenteensknoflook kunnen vinden, snijd dan de bovenkant van een grote bol knoflook af en ga verder te werk als hierboven beschreven.

Verkort de oventijd met 5-10 minuten.

In een weckpot in de ijskast blijft de knoflook minstens anderhalve week goed.

Je kunt Jigals boek met deze link bestellen en als je dat doet help je Foodtube zonder dat het jou iets extra kost

Eerder maakte Jigal uit hetzelfde boek een focaccia Tel Aviv style

Gerelateerde artikelen