De nieuwe oliebollen (2022) van Cees Holtkamp, een masterclass

Jaren na zijn succesvolle Foodtube masterclass oliebollen maken, heeft banketbakker Cees Holtkamp een nieuwe aanpak ontwikkeld. Die leidt tot kleinere […]

Tafelbereiding: crêpes Suzette flamberen

In de tweedelige serie klassieke tafelbereidingen flambeert Kees Neve, gérant van Bodon La Grande Brasserie, crêpes Suzette.

Kaneeltruffels van Holtkamp

Het is niet ongebruikelijk dat banketbakkers sommige van hun creaties naar familieleden vernoemen. Deze kaneeltruffels bijvoorbeeld, die vernoemd zijn naar […]

Een (lekkere) cocktail tegen scheurbuik

Culinair historica Charlotte Kleyn schreef het boek TREK, waarin ze beschrijft wat men door de eeuwen heen zoal op reis […]

Sfouf: het eetbare woestijnzand

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng semolina en bloem en spreid het uit op een bakplaat. Rooster het […]

Strandkrabben

Cuisinier René Ameling maakt een bisque van verse strandkrabbetjes

Yvette van Boven vult pompoentjes

In deze 6e aflevering van Sharon’s Good Food is Yvette van Boven te gast in de keuken van Sharon de […]