Mayonaise uit de schift halen

Mayonaise is een soort Polaroidsaus: je ziet ‘m voor je ogen ontstaan. Maar soms schiet de saus in de schift. […]

Koken op vuur, de kracht van Wils

Cuisinier/Meesterkok Joris Bijdendijk, die voor restaurant Rijks in 2017 een Michelinster in de wacht sleepte, mocht 2 jaar geleden gaan […]

Paul Fagel maakt coquilles met Noilly Prat-saus

Meesterkok Paul Fagel (80), telg uit de Fageldynastie die in de laatste decennia van de vorige eeuw de Nederlandse gastronomie […]

Terrine-college Deel 3

In een compleet terrine-college demonstreert cuisinier René Ameling de bereiding van een fazant-terrine. In deel 3 wordt de vulling (of […]

Gnocchi met truffelboter

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur (èn Heel Holland Bakt Finalist) Maroeska Metz maakt gnocchi , die ze combineert met truffelboter. Hoe Maroeska truffelboter maakt, […]

Zo pel je een granaatappel

Rode en gele granaatappels zijn er het hele jaar door. Rode granaatappels bevatte friszure bessen, in gele granaatappels zitten zoete […]

Hazelnoot-schuimtaart van Cees Holtkamp

Cees & Stella maken een veelgevraagde klassieker: hazelnoot-schuimtaart. De recepten vind je uiteraard ook in Holtkamps boek De Banketbakker, waarvan […]