Gerechten

Delen:

Cees & Stella maken een veelgevraagde klassieker: hazelnoot-schuimtaart.

Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets exta kost.

Oven voorverwarmen op 120ºC

Benodigdheden: bakpapier. teken hierop 2 ronde vormen met een doorsnede van 22 cm

Ingrediënten:
2 eiwitten
mespuntje zout
110 g fijne tafelsuiker
75 g poedersuiker
75 hazelnoten, gemalen

500 gram slagroom
50 g suiker
10 g mokkaextract (1 kopje sterke espresso, 1 el bruine suiker, 1 el Nescafé)
15 g hazelnoot pate (voor de pate: 150 g ontvliesde hazelnoten, 150 g suiker net zolang draaien in de keukenmachine tot alles vloeibaar is. bewaren in de koelkast)

Voor het aanzetsel;
100 g hazelnoten, geroosterd en fijngemalen
100 g suiker
2 theelepels eiwit

 

Gerelateerde artikelen