Eten

Delen:

Cees & Stella maken een veelgevraagde klassieker: hazelnoot-schuimtaart.

 

Oven voorverwarmen op 120ºC

Benodigdheden: bakpapier. teken hierop 2 ronde vormen met een doorsnede van 22 cm

Ingrediënten:
2 eiwitten
mespuntje zout
110 g fijne tafelsuiker
75 g poedersuiker
75 hazelnoten, gemalen

500 gram slagroom
50 g suiker
10 g mokkaextract (1 kopje sterke espresso, 1 el bruine suiker, 1 el Nescafé)
15 g hazelnoot pate (voor de pate: 150 g ontvliesde hazelnoten, 150 g suiker net zolang draaien in de keukenmachine tot alles vloeibaar is. bewaren in de koelkast)

Voor het aanzetsel;
100 g hazelnoten, geroosterd en fijngemalen
100 g suiker
2 theelepels eiwit

 

Gerelateerde artikelen