Het nieuwe oliebollen recept van Cees Holtkamp (korte video)

Kortere versie van de masterclass oliebollen met soezenbeslag bakken. Dit recept staat (nog) niet in Holtkamps boek De Banketbakker, maar […]

Groentebouillon maken

Bereiding Doe vier eetlepels olijfolie in een grote pan en stoof er de grofgesneden groenten in gaar. Voeg drie liter […]

Bouchée a la Reine: het bladerdeeg

Voor het stressvrije Kerstdiner van Foodtube maakte keukenmeester René Ameling een klassieker: Bouchée à la Reine, een heerlijk kippenpasteitje. In […]

De vegatarische canneloni van restaurant/wijnbar Clos

In de keuken van Clos heeft Jeroen Mak zijn handen vol aan een voorgerechtje: canneloni van knolselderij met een vulling […]

Olivijn, restaurant van Menno Post**

Michelinsterren worden uitgereikt aan de twee-eenheid van een kok en een restaurant. Ze zitten dus niet vast aan een kok […]

Kalfssukade

Bart van Berkel maakt een kalfssukade waarin azijn als smaakversterker en als vleesvermalser wordt ingezet.

Scallion pancakes (bosuipannenkoeken) van Emma de Thouars

In haar boek Amazing Asia verzamelt Emma de Thouars een groot aantal Oosterse gerechten, die ze vaak zelf ter plekke […]