Het nieuwe oliebollen recept van Cees Holtkamp (korte video) Written by Ronald Hoeben, december 27th, 2023 Kortere versie van de masterclass oliebollen met soezenbeslag bakken. Dit recept staat (nog) niet in Holtkamps boek De Banketbakker, maar […]
Groentebouillon maken Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Bereiding Doe vier eetlepels olijfolie in een grote pan en stoof er de grofgesneden groenten in gaar. Voeg drie liter […]
Bouchée a la Reine: het bladerdeeg Written by eheroes, maart 9th, 2015 Voor het stressvrije Kerstdiner van Foodtube maakte keukenmeester René Ameling een klassieker: Bouchée à la Reine, een heerlijk kippenpasteitje. In […]
De vegatarische canneloni van restaurant/wijnbar Clos Written by Ronald Hoeben, februari 7th, 2025 In de keuken van Clos heeft Jeroen Mak zijn handen vol aan een voorgerechtje: canneloni van knolselderij met een vulling […]
Olivijn, restaurant van Menno Post** Written by Ronald Hoeben, september 20th, 2018 Michelinsterren worden uitgereikt aan de twee-eenheid van een kok en een restaurant. Ze zitten dus niet vast aan een kok […]
Kalfssukade Written by , januari 23rd, 2017 Bart van Berkel maakt een kalfssukade waarin azijn als smaakversterker en als vleesvermalser wordt ingezet.
Scallion pancakes (bosuipannenkoeken) van Emma de Thouars Written by Ronald Hoeben, september 18th, 2020 In haar boek Amazing Asia verzamelt Emma de Thouars een groot aantal Oosterse gerechten, die ze vaak zelf ter plekke […]