Makreel & boemboe van Warung Rosie’s

Tom Barrett, patron cuisinier van het in 2019 gesloten Warung Rosie’s op de Rozengracht in Amsterdam, maakt een verse makreel […]

Bieten met linzen en champignons

Uit haar boek A la Minute maakt Mari Maris een stevige schotel van verschillende soorten biet, Le Puy linzen en […]

Paddenstoelen tartelette plus pompoen-garnituur (optioneel)

De letterlijke vertaling van het Franse woord tartelette is taartje, maar dat klinkt een stuk minder elegant. Mari Maris, auteur […]

Plum Pudding

Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote braadslede voor driekwart gevuld met water op het rooster, […]

Restaurant John Dory

Restaurant John Dory aan de Prinsengracht gaat vis van dichtbij serveren. Nee, niet uit de Prinsengracht. Wel uit de Noordzee. Arjan […]

Olivijn, restaurant van Menno Post**

Michelinsterren worden uitgereikt aan de twee-eenheid van een kok en een restaurant. Ze zitten dus niet vast aan een kok […]

Focaccia, Tel Aviv style

Na TLV, het succesvolle kookboek over de keuken van Tel Aviv, komt Jigal Krant met een vegan versie: Land zonder […]