De lekkerste zomerse kazen

Als je van alle kazen de fabrieksproducten en de nepkazen buiten beschouwing laat, hou je seizoensproducten over. Welke kaas is […]

Mayonaise van Casper Holtkamp

Voor mayonaise zijn veel recepten en er staan er dan ook een aantal op Foodtube. Als kok/eigenaar van een lunchroom […]

Saumon à l’oseille (zalm met zuring)

Keukenmeester René Ameling leert ons een driesterrengerecht maken: zalm met zuring, alias Saumon à l’oseille van misschien wel het beroemdste […]

Gegrilde tarbot @ The Harbour Club Amsterdam

Rondgang langs drie vestigingen van The Harbour Club. Tot slot maakt executive chef Melchor Soto Fernandez een gerecht met gegrilde […]

Inktvis met gele paprika van Klein Breda

Pijlstaartinktvis wordt vaak klakkeloos onder de Mediterrane verrukkingen gerubriceerd, maar het is net als de zeekat een oer-Nederlands product dat […]

Dry aged ribeye uitsnijden

In de rijpkast van slagerij Chateaubriand in Heemstede hangt enkel rundvlees van het Black Angus rund van de Orkney eilanden. […]

Echte Franse uiensoep

Van Mari Maris wordt wel beweerd dat ze de Nederlandse Ottolenghi personifieert. Nou vooruit, in een jurk dan. Mari werkt […]