Het eerste gerecht van Robert Kranenborg Written by Ronald Hoeben, oktober 15th, 2021 Robert Kranenborg maakt een gerecht dat zijn vader John hem in 1963 leerde. Het is een simpele combinatie van een […]
Mangalitzavarken Written by , februari 4th, 2016 Het staat dichter bij het wilde zwijn dan de de meeste varkens die wij kennen, en het verschil tussen deze […]
Cees Holtkamp maakt zijn oer-croquet Written by Ronald Hoeben, januari 8th, 2021 In 2020 bestond de Holtkamp croquet een halve eeuw. Cees gaat terug in de tijd en maakt nog een keer […]
Pastamachine Written by eheroes, december 15th, 2014 Wie nog eens goed zoekt achter in de keukenkastjes komt er waarschijnlijk nog wel eentje tegen: een pastamachientje. Het is […]
De kappertjes van De Kas Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Pluk de onrijpe zaden van de oostindische kers en zet in een weckpot een nacht op ruim zout. Was […]
Gepocheerde griet met mosselen Written by Ronald Hoeben, augustus 24th, 2016 Het pocheren van vis gaat meestal in bouillon, water of wijn of een combinatie daarvan. Maar er is ook nog […]
Barbecuetips voor vlees, kreeft en groenten Written by Ronald Hoeben, juni 18th, 2015 Restaurant Rijks, bij het Rijksmuseum in Amsterdam heeft nu ook een terras. Voor de opening daarvan liet Rijks een oude […]