Het eerste gerecht van Robert Kranenborg

Robert Kranenborg maakt een gerecht dat zijn vader John hem in 1963 leerde. Het is een simpele combinatie van een […]

Mangalitzavarken

Het staat dichter bij het wilde zwijn dan de de meeste varkens die wij kennen, en het verschil tussen deze […]

Cees Holtkamp maakt zijn oer-croquet

In 2020 bestond de Holtkamp croquet een halve eeuw.  Cees gaat terug in de tijd en maakt nog een keer […]

Pastamachine

Wie nog eens goed zoekt achter in de keukenkastjes komt er waarschijnlijk nog wel eentje tegen: een pastamachientje. Het is […]

De kappertjes van De Kas

Bereiding Pluk de onrijpe zaden van de oostindische kers en zet in een weckpot een nacht op ruim zout. Was […]

Gepocheerde griet met mosselen

Het pocheren van vis gaat meestal in bouillon, water of wijn of een combinatie daarvan. Maar er is ook nog […]

Barbecuetips voor vlees, kreeft en groenten

Restaurant Rijks, bij het Rijksmuseum in Amsterdam heeft nu ook een terras. Voor de opening daarvan liet Rijks een oude […]