Eten

Delen:

Ronald Kunis was 13 jaar lang executive chef bij Restaurant de Kas in Amsterdam. Ondertussen is Kunis een nieuwe weg ingeslagen en heeft zijn eigen zaak geopend in Lijnden: Bij Qunis. In deze video zien we hem nog bij de Kas, waar hij kappertjes maakt van de zaden van de alomtegenwoordige Oostindische kers.

Ingrediënten

zaadjes vanOostindische kers
flinke hoeveelheidgrof zeezout
takjeverveine
1 blaadjelaurier
enkelevenkelschermen
flinke scheutwitte wijn azijn

Kooktijd

10 minuten

Bereiding

Pluk de onrijpe zaden van de oostindische kers en zet in een weckpot een nacht op ruim zout. Was de volgende dag het zout eraf en zet de zaden terug in de weckpot met azijn met eventueel toevoeging van laurier, verveine en venkelschermen. Laat een maand staan voordat je ze verwerkt.

Het resultaat is zuur, zout en lekker pittig

Gerelateerde artikelen