De Oosterscheldekreeft

Dit jaar mocht ik bij Jannis Brevet van Manoir Restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen zien hoe de eerste partij kreeften […]

Kaasplank samenstellen

Een kaasplank samenstellen vereist enig inzicht in de materie, zeker als je geen tientallen soorten neer kunt leggen. Wat hoort […]

De balkenbrij van Rijsel

Bereiding Doe de varkenskop in z’n geheel in een pan en voeg water toe. Breng aan de kook gedurende een […]

Hartige Paascake

Eva Posthuma de Boer maakt een serie handzame kookboekjes over deelonderwerpen: de Keukenkastjes-reeks. Uit het deel Ei maakt ze een […]

Titi Waber maakt Lawar nussa tenggara, Indonesische ceviche

In de keuken van haar eigen restaurant Waber in Zwolle maakt chef/kookboekschrijfster een Indonesische ceviche: lawar nussa tenngara, makkelijk te maken […]

Brood bakken (deel 3 van 6): gluten

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]

Klassieke tafelbereiding crêpes Suzette

Sinds het eind van de vorige eeuw worden in het restaurant de borden opgemaakt en wel geserveerd. Voordien was het […]