De Oosterscheldekreeft Written by eheroes, december 8th, 2014 Dit jaar mocht ik bij Jannis Brevet van Manoir Restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen zien hoe de eerste partij kreeften […]
Kaasplank samenstellen Written by eheroes, december 17th, 2015 Een kaasplank samenstellen vereist enig inzicht in de materie, zeker als je geen tientallen soorten neer kunt leggen. Wat hoort […]
De balkenbrij van Rijsel Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Doe de varkenskop in z’n geheel in een pan en voeg water toe. Breng aan de kook gedurende een […]
Hartige Paascake Written by Ronald Hoeben, april 8th, 2022 Eva Posthuma de Boer maakt een serie handzame kookboekjes over deelonderwerpen: de Keukenkastjes-reeks. Uit het deel Ei maakt ze een […]
Titi Waber maakt Lawar nussa tenggara, Indonesische ceviche Written by Ronald Hoeben, september 12th, 2024 In de keuken van haar eigen restaurant Waber in Zwolle maakt chef/kookboekschrijfster een Indonesische ceviche: lawar nussa tenngara, makkelijk te maken […]
Brood bakken (deel 3 van 6): gluten Written by eheroes, maart 17th, 2015 In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]
Klassieke tafelbereiding crêpes Suzette Written by Ronald Hoeben, april 13th, 2019 Sinds het eind van de vorige eeuw worden in het restaurant de borden opgemaakt en wel geserveerd. Voordien was het […]