Truffeltosti van Coach Rubbe

Ruben Blokhuis, chef de cuisine van Bistro Madeleine in Utrecht (en buiten de keuken beroemd als @coachrubbe van De Kelderklasse) […]

Mari Maris: zo frituur je de krokantste frites

Mari Maris frituurt dikke frites die ze eerst gekookt heeft. Het resultaat is verrassend. Het recept komt uit Mari’s Groentebijbel […]

Waldorf Salade

In een van de meest hilarische afleveringen van Fawlty Towers draait het in het restaurant van Basil en Sybil om […]

Wentelteefje met five spice

Restaurant Carstens in het Amsterdamse Victoria Hotel is letterlijk op de kaart gezet door Maik Kuijpers, jarenlang de rechterhand van […]

Glühwein

Bereiding Kook eerst een halve liter thee en laat vervolgens daarin de kaneel, kruidnagels en nootmuskaat toe en laat 15 […]

Holtkamp & de bal van Loesje

De gehaktballen die Loesje Zwerus verkocht in haar koffiekeldertje aan het Frederiksplein genoten lokale faam. Sterker nog: Johannes van Dam […]

Oseng oseng

Bereiding Doe een flinke scheut olie in een pan en fruit de ui hierin aan. Snijd de knoflook en de […]