Amandelspijs

Veel amandelspijs bevat geen of amper amandelen, maar wel witte bonen en veel smaakstoffen. Dat geldt uiteraard niet voor de […]

René Ameling

Vraag aan René Ameling hoe hij zich het liefste geafficheerd ziet en het antwoord zal ‘keukenmeester’ zijn. Want er lopen […]

Kerststol maken

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur (en Heel Holland Bakt finalist) Maroeska Metz maakt een kerststol. En dat doet ze van A tot Z, dus […]

Yes! De smashburger!

Je zou het een oer-hamburger kunnen noemen: een burger waarvan het vlees platgedrukt wordt op de vlakke grillplaat. Maarten Pinxteren […]

Tarbot op de barbecue

Bij het Amsterdamse restaurant Guts (voorheen Guts & Glory) staat, zoals bij zoveel eigentijdse eethuizen, de Big Green Egg binnen. […]

Wildcollege: klein wild

Meesterkok Theus de Kok is een wildspecialist. Hij is dan ook al ruim veertig jaar te vinden in de keuken […]

Fazant uit de oven

Meer en meer chefs garen liefst de borsten en de poten apart in een Röner, maar Stéphane Reynaud doet daar […]