Zelf kaas rijpen (affineren)

Het affineren of rijpen van kaas is niet alleen specialistenwerk, je hebt er ook een ruimte voor nodig waar je […]

De vissoep van Merkelbach

Bereiding Geert maakt de soep hier met langoustinekoppen en gehakte kreeft (scharen en staart) en verschillende vissoorten (wijting, poon, zeeduivel) […]

Ierse runderstoof van Felix Wilbrink

Felix Wilbrink, het ex-culinaire geweten van De Telegraaf, trapt het stoofseizoen af met Iers rundvlees. Hij maakt een stoverij die […]

Geroosterde aubergine

Jigal Krant, auteur van TLV, een kookboek over de culinaire mores van Tel Aviv, maakt twee gerechten met aubergine-in-het-vuur. Vegetarisch, […]

Galette van boekweit met ei, kaas en kimchi

Na Indorock en Indostok schreef  Vanja van der Leeden een boek over haar behoorlijk gezonde keuken van alledag. Geen boekwerk […]

Tartartütchen

Steak tartaar met mierikswortelmousse in een hoorntje van filodeeg (het recept is van Hans Haas van Tantris in München). Nodig […]

The making of Fat Dog

Het is geen toeval dat steeds meer koks van naam en faam zich storte op het verbeteren -heruitvinden zo u […]