Eten

Delen:

Felix Wilbrink, het culinaire geweten van De Telegraaf, trapt het stoofseizoen af met Iers rundvlees. Hij maakt een stoverij die geïnspireerd is op de Italiaanse ragù. Dat betekent: naast Iers rundvlees een minimum aan ingrediënten waarbij melk de meest in het oog springende is.

Dit is het recept:

1 kilo Ierse riblappen, in flinke dobbelstenen gesneden
genoeg bloem bloem om de blokjes te bestuiven
·
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

een flinke scheut olijfolie

250 gram kastanjechampignons, in dikke plakken

1 grote gesnipperde ui

750 ml volle melk

250 ml room

Zet de oven op 160 graden en laat die warm worden,
Verhit op het fornuis de olie in een pan met zware bodem op middelhoog vuur.
Voeg het rundvlees in porties toe en bak aan alle kanten bruin.
Schep het vlees uit de pan
Doe de gesnipperde ui in de pan en bak tot de ui glazig wordt.
Voeg de champignons toe en bak tot die ook bruin zijn.
Wees niet te zuinig met extra olie.
Breng het mengsel op smaak me zout en peper.
Zet het vuur laag doe het vlees terug in de pan.
Roer het rundvlees door de groenten en laat 4 - 6 minuten koken.
Voeg langzaam de melk en room toe aan de pan.
Breng het mengsel aan de kook.
Dek de pan af en zet 1 uur in de voorverwarmde oven van 160,.
Verlaag na 1 uur de oventemperatuur tot 100 of 110 graden en zet het deksel schuin op de pan en laat zo nog een uur stoven.
Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten.
Gerelateerde artikelen