De Mosselbusiness

Belgen zijn veel kwaliteitsbewuster als het op mosselen aankomt, Nederlanders zijn vooral met de prijs bezig. Waar het bij mosselen […]

Kalfswangetjes uit de oven

In de keuken van slagerij Chateaubriand in Heemstede maakt Meesterslager Johan van Uden kalfswangetjes in de oven. Dat doet hij […]

Eton Mess

Bereiding Halveer de helft van de aardbeien. Pureer de andere helft. Klop de slagroom op met de suiker. Meng vlak […]

Zomerse aardappelsalade

Er is een aantal kleine aardappeltjes met een eigen merknaam en faam. Uit Frankrijk komen de La ratte en Noirmoutier aardappeltjes, […]

De makreel van wegrestaurant Zacht Staal

Zacht Staal is een nieuw en vooral vernieuwend wegrestaurant dat via de A9 makkelijk bereikbaar is. In deze groene oase […]

De rookwortel van Edwin Vinke

Edwin Vinke zet de wortel op een voetstuk: hij geeft ‘m de rol van vlees door ‘m te roken. Daarbij […]

De atjar van Keukenmeester Ameling

Voor het begrip short order cook is eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling. De term beschrijft een kok in een laagdrempelig […]