De Mosselbusiness Written by , augustus 27th, 2015 Belgen zijn veel kwaliteitsbewuster als het op mosselen aankomt, Nederlanders zijn vooral met de prijs bezig. Waar het bij mosselen […]
Kalfswangetjes uit de oven Written by Ronald Hoeben, september 6th, 2019 In de keuken van slagerij Chateaubriand in Heemstede maakt Meesterslager Johan van Uden kalfswangetjes in de oven. Dat doet hij […]
Eton Mess Written by Ronald Hoeben, mei 28th, 2015 Bereiding Halveer de helft van de aardbeien. Pureer de andere helft. Klop de slagroom op met de suiker. Meng vlak […]
Zomerse aardappelsalade Written by Ronald Hoeben, augustus 3rd, 2018 Er is een aantal kleine aardappeltjes met een eigen merknaam en faam. Uit Frankrijk komen de La ratte en Noirmoutier aardappeltjes, […]
De makreel van wegrestaurant Zacht Staal Written by Ronald Hoeben, augustus 5th, 2022 Zacht Staal is een nieuw en vooral vernieuwend wegrestaurant dat via de A9 makkelijk bereikbaar is. In deze groene oase […]
De rookwortel van Edwin Vinke Written by Ronald Hoeben, april 6th, 2018 Edwin Vinke zet de wortel op een voetstuk: hij geeft ‘m de rol van vlees door ‘m te roken. Daarbij […]
De atjar van Keukenmeester Ameling Written by Ronald Hoeben, augustus 14th, 2020 Voor het begrip short order cook is eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling. De term beschrijft een kok in een laagdrempelig […]