De Stalen Koekenpan

Veel professionele koks zweren bij een plaatstalen koekenpan, een zogenaamde Lyonnaispan. Het zijn de goedkoopste, simpelste en sterkste pannen, alleen […]

Groenepepersaus, hit van de seventies

Keukenmeester Ameling maakt op basis van een jus de veau liée een saus die zo’n vijftig jaar geleden op elke […]

Iers sodabread uit de pan

In de keuken van The Cliffhouse in Ardmore (Ierland) maakt Shane McGrath soda bread in een pan. RECEPT 400 gram […]

Boterbiesjes van Holtkamp, alias allerhande

Uit de schier eindeloze rij Hollandse koektrommelklassiekers maken Cees en Stella boterbiesjes, ook wel bekend als allerhande uit de tijd […]

Speculaaspop bakken

De speculaaspop kent een rijke historie en hij is er in verschillende verschijningen. Cees Holtkamp laat zien hoe je een […]

Ceviche Nikkei van Nazka

Peruaanse chef-kok Christian Motte maakt in de keuken van zijn restaurant Nazka in Amsterdam een ceviche die voortkomt uit de […]

The Thrill Grill

De Thrill Grill is eigenlijk een foodtruck, een vrachtwagen van waaruit hamburgers verkocht worden, maar in dit geval is de […]