De Stalen Koekenpan Written by Ronald Hoeben, juni 11th, 2015 Veel professionele koks zweren bij een plaatstalen koekenpan, een zogenaamde Lyonnaispan. Het zijn de goedkoopste, simpelste en sterkste pannen, alleen […]
Groenepepersaus, hit van de seventies Written by Ronald Hoeben, maart 7th, 2024 Keukenmeester Ameling maakt op basis van een jus de veau liée een saus die zo’n vijftig jaar geleden op elke […]
Iers sodabread uit de pan Written by eheroes, maart 17th, 2015 In de keuken van The Cliffhouse in Ardmore (Ierland) maakt Shane McGrath soda bread in een pan. RECEPT 400 gram […]
Boterbiesjes van Holtkamp, alias allerhande Written by Ronald Hoeben, september 9th, 2022 Uit de schier eindeloze rij Hollandse koektrommelklassiekers maken Cees en Stella boterbiesjes, ook wel bekend als allerhande uit de tijd […]
Speculaaspop bakken Written by Ronald Hoeben, november 30th, 2016 De speculaaspop kent een rijke historie en hij is er in verschillende verschijningen. Cees Holtkamp laat zien hoe je een […]
Ceviche Nikkei van Nazka Written by Ronald Hoeben, juli 24th, 2020 Peruaanse chef-kok Christian Motte maakt in de keuken van zijn restaurant Nazka in Amsterdam een ceviche die voortkomt uit de […]
The Thrill Grill Written by eheroes, december 9th, 2014 De Thrill Grill is eigenlijk een foodtruck, een vrachtwagen van waaruit hamburgers verkocht worden, maar in dit geval is de […]