Caponata maken

Caponata is een Italiaans vegetarisch bijgerecht op basis van groenten dat warm, maar ook koel of lauw gegeten kan worden. […]

Ceviche met gamba

Ceviche is een koude garing van vis, die in de Peruaanse keuken tot de kroonjuwelen behoort. Christian Motte, de Peruaanse […]

Vitello tongnato

@demoslager Gertjan Kiers maakt vitello tonnato met een ongebruikelijk ingrediënt: kalfstong. Hoe je de kalfstong gaart laat Meesterslager Johan van […]

Pizza spinazie, paddenstoelen en mozzarella

Restaurant Toscanini in Amsterdam is geen pizzeria, maar toch worden er elke dag pizza’s gemaakt. Gewoon, omdat ze zo lekker […]

Visbouillon maken met Jean Beddington

Jean Beddington, culinary creative, kookboekauteur en ex-restauranthoudster schreef een boek over bouillon, met de zelfverklarende titel Bouillon. Daarin staat een […]

Pop Up Aardappel: de Pieperboetiek

Krispijn van den Dries, aardappelteler, is een echte aardappel-liefhebber, en betreurt het feit dat er in de Nederlandse supermarkten een […]

Challah (brood) van Issa Niemeijer

Samen met ontwerper Rachelle Klaassen maakte bakker Issa Niemeijer-Brown een serieus bakboek voor kinderen. Uit dat boek maakt Issa een […]