Zwezerik bakken met Imko Binnerts

Cuisinier Imko Binnerts geniet al vele jaren faam als vis-kok en zijn huidige standplaats is restaurant Puur Zee in Wijk […]

De zalmcroquet van Valuas

Eric Swaghoven maakt een croquet met zalm. RECEPT (recept voor ± 15 croquetjes á 50 gram) 100 gram gerookte zalm in […]

Hollandse appeltaart (korte versie)

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Foodtube’s huisbanketbakker een Hollandse appeltaart. Deze video is een sterk ingekorte versie van […]

De worst van Wateetons

Meneer Wateetons schreef samen met Sjoerd Mulder het boek “Over Worst”, over hun avontuur met het (zelf) maken van worst. […]

Zeebaars in zoute deegkorst van Maroeska Metz

Kunstenaar/ontwerper Maroeska Metz ontwierp een eetbaar kunstwerk: zeebaars in een zoute deegkorst. Een even simpel als fraai ogend gerecht dat […]

Pasta alla puttanesca uit ITALOPOP

Vanja van der Leeden, auteur van Indorock, Indostock en Insane, verrast ons met Italopop,  een ‘swingend Italiaans’ nieuw kookboek over […]

Pompoen gevuld met verse worst

Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen aan de bovenkant voorzichtig open en schep het zaad […]