Tarbot op de barbecue

Bij het Amsterdamse restaurant Guts (voorheen Guts & Glory) staat, zoals bij zoveel eigentijdse eethuizen, de Big Green Egg binnen. […]

Knipsaté

Regent het buiten? Binnen grillen dus, op een gietijzeren plaatje, dat overigens een van de meest probleemloze, onverwoestbare keukenhulpjes is. […]

Dorade uit de oven

Een dorade is een smakelijke, betaalbare vis die zich uitstekend leent voor bereiding in z’n geheel. De dorade in de […]

Shock-o-latier

België heeft een grote traditie op het gebied van snoep en chocola. Naast een ongelofelijk uitgebreid assortiment snoepjes die vaak […]

Test: melkopschuimers

Schuimparty in de Foodtube testkeuken. Voor wie graag thuis een cappucino maakt is er tegenwoordig een ruime keuze electrische melkopschuimers. Foodtube […]

Wildplukken: de Eetbare Stad

Onder de zelfverklarende titel De eetbare Stad schreef Jager/verzamelaar Ellen Mookhoek samen met Geert Timmermans en Anneke Blokker een boek […]

Boter, glijmiddel voor de smaak

‘Du beurre, donnez-moi du beurre’ was de lijfspreuk van Fernand Point, leermeester van keukenpausen als Paul Bocuse, Alain Chapel en […]