Reportage

Delen:

Onder de zelfverklarende titel De eetbare Stad schreef Jager/verzamelaar Ellen Mookhoek samen met Geert Timmermans en Anneke Blokker een boek over wat je in en rond de stad aan eetbaars kunt plukken en vangen. In de video trekken we met Ellen erop uit om berenklauw en het iepenzaad te verzamelen. Plus voor elke verzamelbuit een recept uit het boek.

Recepten:

Lentesalade met iepenzaad. Knip met een snoeischaartje een takje van de iep en gebruik de daarnaa hangende zaadjes met vlies en al in deze salade. Neem 100 gram veldsla, was en droog de blaadjes. Trek een bol mozzarella uit elkaar en voeg die toe. Maak een dressing van een halve theelepel frambozenazijn, een halve eetlepel milde olijfolie en peper en zout naar smaak. Husselde dressing door de salade en proef de lente! Recept uit De Eetbare Stad.
__

Berenklauw naturel: Oogst tien jonge scheuten berenklauw en stoof deze in wat water gaar in ongeveer tien minuten. Neem de berenklauw uit het kookvocht, voeg een klontje roomboter toe en voeg eventueel wat zout, vers gemalen peper en een beetje citroensap toe. Heerlijk met kruimige aardappel. Recept uit De Eetbare Stad.

 

Gerelateerde artikelen