Eke Mariën maakt kombu-salade en bouillon van kombu

Cuisinier Eke Mariën is een groot liefhebber van zeewier en hij snapt niet goed dat zeewier in Nederland zo weinig […]

Egyptische falafel maken

Falafel is een wijdverbreid snackartikel, maar Egyptische falafel is een zeldzaamheid. Deze variant onderscheidt zich door de gebruikte grondstof: geen […]

Eggs benedict

Lex (what’s in a name?) Kok van George WPA in Amsterdam maakt een doeltreffende katerbestrijder: Eggs Benedict. RECEPT 4 grote […]

Eerste verjaardag The White Room

Restaurant The White Room in Amsterdam, inspired by driesterrenchef Jacob Jan Boerma (restaurant De Leest te Vaassen), bestaat een jaar. […]

Eendenlever met gebakken watermeloen en five spice kruiden

Frans Bon, chef-kok van kruidenbedrijf Apollo/Solina maakt een zomers gerecht met eendenlever, die hij bakt en combineert met eveneens gebakken […]

Eendenlever met appel

In de keuken van restaurant Bord’eau (1 Michelinster) in Hotel l’Europe maakt executive chef Bas van Kranen eendenlever met appel. […]

Eendenlever à la Bord’eau**

Richard van Oostenbrugge, executive chef van restaurant Bord’eau** in Amsterdam, presenteert een light versie van foie gras in een ongebruikelijke […]