Olijvencollege, de herkomst

Manfred Meeuwig van Olie, Azijn en Mosterdhandel Meeuwig & Zn in Amsterdam is gediplomeerd olijfolieproever. In een zestal afleveringen geeft […]

Gebakken Eendenborst

In de keuken van het wijngoed Herdade dos Grous in Alentejo (Portugal) maakt chef Luis Rocha gebakken eendenborst wat in combinatie […]

Orgaanvlees in Le Garage

Tijdens een lunch in Le Garage doet een gezelschap liefhebbers zich te goed aan orgaanvlees. Of, zoals de slager het […]

Siniya, een onweerstaanbaar vegan Kerstgerecht uit Tel Aviv

Jigal Krant, auteur van het prijswinnende kookboek TLV over de keuken en de smaken van Tel Aviv plus een vegan […]

Caponata maken

Caponata is een Italiaans vegetarisch bijgerecht op basis van groenten dat warm, maar ook koel of lauw gegeten kan worden. […]

Gnocchi van pompoen

Bas van Kranen, executive chef van restaurant Bord’eau in Amsterdam (1 Michelinster), maakt een vegetarisch gerecht met gnocchi waarvoor hij […]

Nieuw restaurant The Roast Room

Het is nogal wat: een grillrestaurant van zevenhonderd vierkante meter. Michiel Deenik van Vis aan de Schelde in Amsterdam durfde […]