Olijvencollege, de herkomst Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Manfred Meeuwig van Olie, Azijn en Mosterdhandel Meeuwig & Zn in Amsterdam is gediplomeerd olijfolieproever. In een zestal afleveringen geeft […]
Gebakken Eendenborst Written by , juli 7th, 2015 In de keuken van het wijngoed Herdade dos Grous in Alentejo (Portugal) maakt chef Luis Rocha gebakken eendenborst wat in combinatie […]
Orgaanvlees in Le Garage Written by Ronald Hoeben, april 14th, 2015 Tijdens een lunch in Le Garage doet een gezelschap liefhebbers zich te goed aan orgaanvlees. Of, zoals de slager het […]
Siniya, een onweerstaanbaar vegan Kerstgerecht uit Tel Aviv Written by Ronald Hoeben, december 16th, 2022 Jigal Krant, auteur van het prijswinnende kookboek TLV over de keuken en de smaken van Tel Aviv plus een vegan […]
Caponata maken Written by Ronald Hoeben, juni 22nd, 2017 Caponata is een Italiaans vegetarisch bijgerecht op basis van groenten dat warm, maar ook koel of lauw gegeten kan worden. […]
Gnocchi van pompoen Written by Ronald Hoeben, september 6th, 2019 Bas van Kranen, executive chef van restaurant Bord’eau in Amsterdam (1 Michelinster), maakt een vegetarisch gerecht met gnocchi waarvoor hij […]
Nieuw restaurant The Roast Room Written by Ronald Hoeben, april 18th, 2015 Het is nogal wat: een grillrestaurant van zevenhonderd vierkante meter. Michiel Deenik van Vis aan de Schelde in Amsterdam durfde […]