Copyright 2025 Foodtube. All Rights Reserved.
Schimmelende kaas is weer wat anders dan schimmelkaas. Wat doe je er aan als je schimmelvorming niet hebt kunnen voorkomen en waar ligt de grens van de eetbaarheid? Betty Koster stelt paal en perk..
De donkergroene courgette is alom tegenwoordig, maar in de Turkse super vind je naast de vertrouwde groene ook een andere variant, de lichtgroene courgette. Nadia Zerouali legt uit waar die zijn faam aan dankt.
Bouillon is de basis van de keuken en die haal je niet uit een oplosblokje of en poedertje. Bouillon maken is een dankbaar werk, niet alleen gaat het erg lekker ruiken in de keuken, je kunt bouillon ook heel makkelijk invriezen en als je dat geportioneerd doet heb je altijd de gewenste hoeveelheid achter de hand om een saus te verrijken of een soep te maken. Keukenmeester Ameling geeft een masterclass.
Een klassieke Hollandaisesaus is niet te versmaden. Maar het is tegelijkertijd een wispelturig product dat bij de totstandkoming de volledige aandacht opeist. Voor je het weet heb je bak smurrie of een halve omelet gebrouwen. D. P. Arkenbout kent de voetangels en klemmen van de Hollandaise en hij legt niet alleen precies uit waar je het allermeest je best op moet doen, maar ook hoe je foutjes kunt herstellen.
Een geclarifieerde bouillon is een krachtige soep waar je niettemin dwars doorheen kunt kijken. De basis is bouillon, hoe je die vervolgens clarifieert laat keukenmeester Ameling zien.
Knoflookolie is een mooie smaakmaker om in de keuken altijd bij de hand te hebben. In de keuken van zijn restaurant Niven* laat Niven Kunz zien hoe je knoflook kunt pureren en hij vertelt wat je kunt doen om de knoflookolie lang te bewaren.