Wat kun je met Granaatappels?

Door

In de Turkse super zijn het hele jaar door granaatappels te koop. Waar let je op als je een granaatappel koopt, welke soorten zijn er waar gebruik je ze voor. Kookboekauteur en kenner/liefhebber van de Arabische keuken Merijn Tol legt uit.

Schimmelende kaas

Door
Schimmelende kaas is weer wat anders dan schimmelkaas. Wat doe je er aan als je schimmelvorming niet hebt kunnen voorkomen en waar ligt de grens van de eetbaarheid? Betty Koster stelt paal en perk..

Lichtgroene courgette

Door Ronald Hoeben

De donkergroene courgette is alom tegenwoordig, maar in de Turkse super vind je naast de vertrouwde groene ook een andere variant, de lichtgroene courgette. Nadia Zerouali legt uit waar die zijn faam aan dankt.

Rundvlees bouillon maken

Door Ronald Hoeben
Bouillon is de basis van de keuken en die haal je niet uit een oplosblokje of en poedertje. Bouillon maken is een dankbaar werk, niet alleen gaat het erg lekker ruiken in de keuken, je kunt bouillon ook heel makkelijk invriezen en als je dat geportioneerd doet heb je altijd de gewenste hoeveelheid achter de hand om een saus te verrijken of een soep te maken. Keukenmeester Ameling geeft een masterclass.

Hollandaisesaus maken

Door
Een klassieke Hollandaisesaus is niet te versmaden. Maar het is tegelijkertijd een wispelturig product dat bij de totstandkoming de volledige aandacht opeist. Voor je het weet heb je bak smurrie of een halve omelet gebrouwen.  D. P. Arkenbout kent de voetangels en klemmen van de Hollandaise en hij legt niet alleen precies uit waar je het allermeest je best op moet doen, maar ook hoe je foutjes kunt herstellen.

Bouillon clarifiëren

Door Ronald Hoeben
Een geclarifieerde bouillon is een krachtige soep waar je niettemin dwars doorheen kunt kijken. De basis is bouillon, hoe je die vervolgens clarifieert laat keukenmeester Ameling zien.

Knoflookolie maken

Door Ronald Hoeben
Knoflookolie is een mooie smaakmaker om in de keuken altijd bij de hand te hebben. In de keuken van zijn restaurant Niven* laat Niven Kunz zien hoe je knoflook kunt pureren en hij vertelt wat je kunt doen om de knoflookolie lang te bewaren.

culinaire video’s & recepten

Copyright 2025 Foodtube. All Rights Reserved.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse Nieuwsbrief

Iedere week nieuwe video’s en meer